Platform Zelfstandige Ondernemers
De vereniging voor ondernemende zzp'ers

Arbeidsongeschiktheid (AOV)

Via onderzoek is aangetoond dat een grote meerderheid van de zelfstandigen zich bewust is van de risico’s op en de gevolgen van arbeidsongeschiktheid en zich verdiept heeft in de mogelijkheden. Meer dan de helft heeft een adequate voorziening. Ook van de zzp’ers zonder voorziening zoekt de meerderheid de oplossing op de private markt. Het lijkt de moeite waard om deze optie een serieuze kans te geven. Zelfstandigen geven overtuigend aan dat een verplichte regeling niet zal bijdragen aan het creëren van een gelijk speelveld tussen zzp’ers en werknemers: de mogelijkheden om het tarief te verhogen zijn zeer beperkt.
Daarbij zitten er verschillen in de fase van het ondernemerschap en de mogelijkheid en behoefte om iets te regelen rondom arbeidsongeschiktheid. Een starter heeft andere wensen, ook gezien het inkomen dat nog op gang moet komen, dan een zzp'er die al enkele jaren bezig is. Tevens liggen er verschillen in het risico een kortdurende periode af te dekken ten opzichte van langdurige arbeidsongeschiktheid.

Meer objectieve voorlichting over arbeidsongeschiktheidsverzekeringen
AOV verzekeringen dienen toegankelijk te zijn voor zzp'ers, hiertoe werkt PZO-ZZP samen met verzekeringspartners.
PZO-ZZP is van mening dat vrijwilligheid centraal dient te staan maar dat  maatwerk nodig is daar waar het de toetredingsvereisten / de acceptatie van de deelnemers betreft alsmede de transparantie en de hoogte van de premie.

Wat heeft PZO-ZZP bereikt?

Tweeten Aanraden +1 Share

Design: Niels Craens · Realisatie: Kingsquare · Disclaimer