Platform Zelfstandige Ondernemers
De vereniging voor ondernemende zzp'ers

Communicatie en Marketing 


Soort stage: Communicatie / Marketing 
Afstudeeropdracht: nee 
 
Wil jij onze positionering van scratch af aan opnieuw vormgeven? Dan is dit iets voor jou. 


Werkzaamheden 


Platform Zelfstandig Ondernemers is een belangenvereniging voor zzp-ers. We zitten tegenover het Centraal Station in Den Haag. In 2015 en 2016 is het beleid opnieuw geformuleerd.  


Nu is het tijd om vernieuwd aan de slag te gaan met onze communicatie. We willen ons opnieuw positioneren, goed herkenbaar naar buiten treden. Onze leden zijn zelfstandig ondernemers. We willen dat zij ons snel herkennen, een groepsgevoel creëren. En we willen nieuwe leden werven. Want met hoe meer we zijn, hoe meer onze stem telt bij de politiek. Daar kun jij een bijdrage aan leveren.  
Er is een communicatieplan geschreven, waar je op kunt ‘schieten’.  Misschien heb jij wel een heel andere visie, wij zijn benieuwd! Denk mee in tekst en beeld. Het blijft niet bij denken, want je kunt jouw ideeën ook uitvoeren. De nadruk ligt op online, daar hebben we een grote slag te maken. 
Je werkt samen met een expert in het vakgebied die je graag de kneepjes van het leert en ook graag van jou leert.

 
Lijkt dit je wat? Bel dan met Marie Louise Grove op 06 46 01 29 87 of mail naar grove@pzo.nl

 
Aanvullende informatie  
 
Voor wie? 


Jij bent een enthousiaste student communicatie / marketing. Ben jij leergierig, creatief en neem je graag het initiatief? Of wil je je specialiseren in tekst, in beeld of in online campagnes? Kom dan stage lopen bij Platform Zelfstandige Ondernemers.  
Een stage bij een landelijk opererende organisatie, in het centrum van de politiek, contact met grote clubs als VNO NCW is absoluut een pluspunt voor je CV. 
 
Jouw ontwikkeling 


Jouw ontwikkeling staat centraal en daar bieden we je bij PZO-ZZP alle ruimte voor. Je doet volwaardig mee in het team, proactief en zelfstandig. Je werkt samen met ervaren collega’s en wordt uitstekend begeleid. Kortom: een zeer waardevolle ervaring en de ideale start van jouw carrière. 


Werkzaamheden 


Het doel van de stage is het bijdragen aan de externe communicatie van PZO-ZZP naar de verschillende doelgroepen, met name pers, (potentiële) leden en samenwerkingspartners. Op dit moment werken wij aan onze communicatiestrategie voor 2017. Online positionering is een belangrijke factor.  


De belangrijkste activiteiten zijn:

 
•    Mede ontwikkelen en uitvoeren van een sociale media – strategie 
•    Mede bedenken en opzetten van marketingacties voor leden 
•    Mede ontwikkelen en beheren van de bestaande communicatiemiddelen, zoals website, social media en nieuwsbrieven 
•    Ondersteunen van de persvoorlichter (o.m. persberichten schrijven, persverzoeken afhandelen en publiciteit analyseren)  
•    Mede organiseren van bijeenkomsten 
•    Creëren van content en ontwikkelen van promotiemateriaal 


Profiel 


Ervaring met moderne social media is noodzakelijk, ervaring met Photoshop of andere programma’s zoals Canva is een pré. Je werkt nauw samen met onze communicatieadviseur. Foutloos Nederlands schrijven is een must. Ben je creatief met handige tools waarmee je prachtige middelen kunt maken? Wil je sparren met onze communicatieadviseur en samen wat moois neerzetten? Dan zoeken we jou. 


•    Marketing- / communicatiegerichte HBO opleiding 
•    Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal (spreek- en schrijfvaardigheid) 
•    Goede beheersing van de Engelse taal 
•    Positief, sociaal en enthousiast persoon 
•    Resultaatgericht, efficiënt, proactief en stressbestendig 
•    Zelfstandig en in teamverband kunnen werken 
•    Je bent een goede planner en werkt precies 
•    Je bent flexibel en weet van aanpakken 


Rijbewijs benodigd: nee. We zitten tegenover het station in Den Haag dus je bent er zo met de trein.  


Bedrijfsinformatie 


De vereniging Platform Zelfstandige Ondernemers (PZO-ZZP) bestaat sinds 2002 en is gevestigd in 
Den Haag in het Ondernemershuis. Wij lobbyen voor de circa 800.000 zelfstandige ondernemers die Nederland telt en voor onze leden in het bijzonder. We doen dit zowel in Den Haag als in Brussel via het European Forum of Independent Professionals (EFIP). Dit doen we in samenwerking met VNONCW en MKB-Nederland.

 
De zetel in de SER verstevigt de positie van PZO-ZZP als professionele belangenbehartiger voor zzp’ers. Daarnaast werken we nauw samen met de ZZP Servicedesk voor haar ledendiensten en ledenservices. PZO-ZZP heeft tevens de ambitie nieuwe concepten op het gebied van het bouwen van nieuwe platformen en digitale modellen die zzp’ers met elkaar moet verbinden. 


Stagevergoeding 

 

300 Euro per maand. Bij full time stage. 
 
 

Wanneer vinden de sollicitatiegesprekken plaats

 
Op korte termijn 


Reageren 
 
Spreekt deze stage je aan? Reageer dan per per e-mail naar Marie Louise Grove, communicatieadviseur (grove@pzo.nl). Denk jij dat jij geschikt bent? Twijfel dan niet en reageer vandaag nog! Bellen mag ook 06 46 01 29 87 of 070- 34 90 233. 

Tweeten Aanraden +1 Share

Design: Niels Craens · Realisatie: Kingsquare · Disclaimer