Platform Zelfstandige Ondernemers
De vereniging voor ondernemende zzp'ers

Visie op zzp'ers

ZZP'ers zijn professionals die ondernemen.

ZZP'ers zijn professionals die als ondernemers hun vakmanschap en vakkennis aanbieden op de markt. Net als iedere andere ondernemer verricht een zzp'er zijn werkzaamheden voor eigen rekening en risico.De zzp’er is niet meer weg te denken uit onze economie.
ZZP’ers creëren hun eigen werk en zij geven de economie de broodnodige veerkracht en flexibiliteit. Hun belangrijkste meerwaarde blijft vaak onderbelicht. ZZP'ers ontwikkelen kennis, ervaring en expertise en benutten deze om andere organisaties verder te brengen. Ook in economische moeilijke tijden overleven zzp’ers door innovatief en creatief te zijn, door nieuwe samenwerkingsverbanden aan te gaan en door hun dienstverlening aan te passen. Organisaties zien zzp’ers ook steeds meer als belangrijke toegevoegde waarde voor hun Research & Development-activiteiten.Ieder individu moet het recht hebben om te kiezen voor het ondernemerschap.
De overheid moet dit recht niet afnemen of beperken. Als ondernemer loopt een zzp'er risico's. Het is geen taak van de overheid om de echte ondernemersrisico's weg te nemen. Dat is de verantwoordelijkheid van de zzp'er zelf. Een bewuste en verstandige zzp'er treft zelf voorzieningen die hem in staat stellen de financiële gevolgen van die risico's te beperken. De overheid kan wel betere randvoorwaarden creëren voor de zzp'er, zodat hij in staat is om zijn risico’s beter af te dekken.Dé zzp'er bestaat niet.
De term 'zelfstandige zonder personeel' komt niet voor in wetten en regels. Het begrip 'zzp'er' heeft geen juridische of fiscale betekenis. Veel zzp'ers herkennen zichzelf ook niet in het begrip. Toch is het begrip 'zzp'er' inmiddels niet meer weg te denken uit de Nederlandse taal, ook al noemen veel zzp'ers zich liever 'zelfstandig ondernemer', 'freelancer', 'zelfstandig professional' of gewoon 'zelfstandige'. Ook vanuit een andere invalshoek bestaat dé zzp'er niet. Zzp'ers zijn er in alle soorten en maten. Niet alleen zijn er verschillen in de vakmatige achtergrond van de zzp'er, ook in de rechtsvorm van de onderneming, de levensfase van de onderneming en de tijd die de zzp'er aan zijn onderneming besteedt zien we vaak grote verschillen.Wat zzp'ers bindt en verbindt is het ondernemerschap.

Tweeten Aanraden +1 Share

Design: Niels Craens · Realisatie: Kingsquare · Disclaimer